HTML

terepgyerek

Terep-programok gyerekkel - kirándulás, természet, erdő, állatok, növények, kaland

Friss topikok

  • tarimo: @MolnarErik: Majdnem ott! A zöldből kb. fele úton elágazik jobbra a zöld négyzet, ami egy-két utcá... (2014.03.11. 22:14) Öreg tölgy tanösvény (Budai-hg.)
  • tarimo: @hamucinka: Köszi! :-) Lesz alföldi is... :-) (2013.08.30. 14:38) Hozzászólás!?
  • tarimo: Örülök, hogy tetszik! Igyekszem hamarosan új bejegyzéseket írni! (2012.11.14. 14:40) Bőszénfai szarvasfarm

Sárpentelei parkerdő

2012.08.22. 23:06 tarimo

Székesfehérvár határában, a várost elkerülő körgyűrű mellett, a Sárszentmihályhoz tartozó Sárpentelén található a parkerdő, amelyet az egykori Széchenyi kastély parkjából alakítottak ki. A kicsi erdőt kettévágja a Székesfehérvárról Úrhidára vezető út. Ha Székesfehérvár felől érkezünk, az út bal oldalán helyezkedik el a 2 km-es erdei tornapálya, az út jobb oldalán pedig néhány km-es sétával eljuthatunk Sárszentmihályra. A sétaút kétharmadánál található Széchenyi Zsigmond, a híres vadászíró emlékköve, ahol évente megrendezik a székesfehérvári városi természetbarát találkozót.

sárpentele.jpg

Térkép forrása: www.turistautak.hu

Saját tapasztalatok: Idén tavasszal, a városi természetbarát találkozó idején látogattunk el anyukámmal és a kislányommal a Sárpentelei parkerdőbe. Az autóparkolóból a piros kereszt jelzésen egy könnyű (kb. 1-1,5 km-es) sétával érkeztünk el a Széchenyi emlékkőhöz. Visszafelé is ugyanezen az úton jöttünk. A sík terep kisgyerekek és idősebbek számára is jól járható, de az erdő nem rejteget különösebb látnivalókat, inkább kissé elhanyagolt benyomást keltett. Remélem, hogy csak a tavaszi "szezonkezdetnek" volt ez betudható, és az év más időszakaiban vonzóbb a hely!

Szólj hozzá!

Címkék: kirándulás Székesfehérvár Sárpentele

A bejegyzés trackback címe:

https://terepgyerek.blog.hu/api/trackback/id/tr564726857

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása