HTML

terepgyerek

Terep-programok gyerekkel - kirándulás, természet, erdő, állatok, növények, kaland

Friss topikok

  • tarimo: @MolnarErik: Majdnem ott! A zöldből kb. fele úton elágazik jobbra a zöld négyzet, ami egy-két utcá... (2014.03.11. 22:14) Öreg tölgy tanösvény (Budai-hg.)
  • tarimo: @hamucinka: Köszi! :-) Lesz alföldi is... :-) (2013.08.30. 14:38) Hozzászólás!?
  • tarimo: Örülök, hogy tetszik! Igyekszem hamarosan új bejegyzéseket írni! (2012.11.14. 14:40) Bőszénfai szarvasfarm

Normafa - János-hegy körséta (Budai-hg.)

2011.10.16. 22:17 tarimo

A Normafától induló kék kör jelzésen kényelmes sétával érhetjük el a János-hegyet, majd visszafelé szintén a kék kör jelzést érdemes választani. A körséta mellett több alternatív útvonal is választható a Normafa és a János-hegy között, de ezen az úton valamivel kisebb a tömeg, mint a többin. A kb. 4 km hosszú út babakocsival és kisgyerekkel egyaránt járható. Érdemes egy rövid, de igen meredek kitérővel a János-hegyi Erzsébet-kilátóhoz is felkapaszkodni. A több szintes, Schulek Frigyes által tervezett, historizáló kilátóból gyönyörű a kilátás Budapest és a Budai-hegyek felé egyaránt.

Saját tapasztalatok: A 4 éves lányunkkal jártuk végig a túrát, amelynek az első szakaszát részben futva tettük meg (épp futni volt kedve a gyereknek...), majd a kilátó minden szintjének többszöri megmászása és izgalma után kissé elfáradt és Apa nyakában utazott tovább. A kirándulás közben az őszi termések gyűjtögetése volt számára az egyik legnagyobb élmény. Azt hiszem, ha kisebb lendülettel indulunk, simán végigsétálta volna a távot. Érdemes kipróbálni!

Térkép forrása: www.map.hu

Szólj hozzá!

Címkék: kilátó kirándulás budai hegység jános hegy normafa erzsébet kilátó

A bejegyzés trackback címe:

https://terepgyerek.blog.hu/api/trackback/id/tr33308086

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása