HTML

terepgyerek

Terep-programok gyerekkel - kirándulás, természet, erdő, állatok, növények, kaland

Friss topikok

  • tarimo: @MolnarErik: Majdnem ott! A zöldből kb. fele úton elágazik jobbra a zöld négyzet, ami egy-két utcá... (2014.03.11. 22:14) Öreg tölgy tanösvény (Budai-hg.)
  • tarimo: @hamucinka: Köszi! :-) Lesz alföldi is... :-) (2013.08.30. 14:38) Hozzászólás!?
  • tarimo: Örülök, hogy tetszik! Igyekszem hamarosan új bejegyzéseket írni! (2012.11.14. 14:40) Bőszénfai szarvasfarm

Veszprémi Állatkert

2011.10.28. 14:58 tarimo

Veszprémben, a Viadukt alatti völgyben és hegyoldalban terül el a két részből álló állatkert. Főbejárata a Viadukt alatt található, de a hegyoldalba lévő, felső területek (szavanna kifutó) külön kapun is megközelíthetőek. A terület az elmúlt évtizedekben jelentős létesítménybővítésen, felújításon esett/ esik át. Így jöhetett létre a sok korszerű állatkifutó, a szavannna-bemutató, a dzsungeljátszó és a csimpánz-ház... Az erdős környezetnek és az állatkertben kialakított erdei tanösvénynek köszönhetően kisebb kirándulás is tehető az állatnézegetés közben. Az állatkert látványosságai és mérete alapján akár egy egész napot is el lehet itt tölteni, illetve az újdonságoknak köszönhetően érdemes újra és újra felkeresni. Jó tudni, hogy egész évben, minden nap nyitva van!

Belépők: 1660 Ft/ felnőtt, 1150 Ft/ gyerek (3 éves kortól)

Bővebben: www.veszpzoo.hu

Saját tapasztalatok: Lányunk először 2 éves korában járt itt velünk, majd a közelmúltban az óvodával is felkeresték a állatkertet. Mindkét alkalommal nagyon élvezte a sok állatot, főként azokat a bemutatóhelyeket, ahol testközelből figyelhette őket. Nálunk a zsiráf, a póniló etetés és a birkasimogatás volt a sztár! Első látogatásunk alkalmával még nem volt kész a fedett dzsungeljátszó, viszont mára ezt is megnyitották, ahol az ovicsoport sokáig bújócskázott az "esőerdei fák és liánok" között. A játszó nagy előnye, hogy rossz időben is felkereshető.

Szólj hozzá!

Címkék: veszprém állatkert állatbemutató

A bejegyzés trackback címe:

https://terepgyerek.blog.hu/api/trackback/id/tr673336283

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása