HTML

terepgyerek

Terep-programok gyerekkel - kirándulás, természet, erdő, állatok, növények, kaland

Friss topikok

  • tarimo: @MolnarErik: Majdnem ott! A zöldből kb. fele úton elágazik jobbra a zöld négyzet, ami egy-két utcá... (2014.03.11. 22:14) Öreg tölgy tanösvény (Budai-hg.)
  • tarimo: @hamucinka: Köszi! :-) Lesz alföldi is... :-) (2013.08.30. 14:38) Hozzászólás!?
  • tarimo: Örülök, hogy tetszik! Igyekszem hamarosan új bejegyzéseket írni! (2012.11.14. 14:40) Bőszénfai szarvasfarm

Budakeszi Vadaspark

2011.05.26. 15:46 tarimo

Budakeszi és Budapest határán, a Budai-hegységben helyezkedik el a Budakeszi Vadaspark. Ha Budakeszit a Szépjuhászné felől közelítjük meg, akkor a településtábla után, az első utcán (Szanatórium utca) kell jobbra kanyarodni, ahol már táblák jelzik a vadasparkot. Rövid erdei út után érjük el a parkolót (hétvégén fizetős, 300 Ft), a vadaspark bejáratát, valamint a háziállat-bemutatót, ahol mangalicát, szamarat, kecskét, juhot, kacsákat, libákat stb. láthatnak, illetve simogathatnak a gyerekek. A vadaspark bejárata után találhatóak a madarak röpdéi és az erdei állatok kifutói. Láthatunk ragadozó és énekes madarakat, rágcsálókat, őzet, szarvast, vaddisznót, muflont, bölényt és az utóbbi évek újdonságaként farkast és medvét is! Szintén újdonság az állatsimogató, ahol a gyerekek őzeket, fiatal szarvasokat simogathatnak. Az állatok körbejárása után érdemes felmászni az erdei kilátóba is, ahonnan gyönyörű panoráma nyílik a Budai-hegyekre. Az utóbbi években a vadaspark kényelmi felszereltsége is sokat fejlődött, WC, fűtött melegedő, büfé, kölcsönözhető túrababakocsik, sőt baba-mama szoba várja a kisgyerekes családokat! Akinek több ideje, energiája vagy nagyobb gyereke van, körbejárhatja a néhány km-es körtúrát is (zöld körtúra jelzés).

Belépő: 950 Ft/felnőtt, 550 Ft/gyerek

Bővebb infok: www.vadaspark-budakeszi.hu

Saját tapasztalatok: Már gyerekkoromban is egyik kedvenc kirándulóhelyem volt a vadaspark. Lányunkkal is többször jártunk már erre. Az állatok mindig nagyon tetszenek neki, de az állatsimogató volt legutóbb a fő attrakció. Soha nem csalódtunk a helyben, mindig látni valami újdonságot, érdekességet Kisgyerekkel kifejezetten jó program!

Térkép forrása: www.turistautak.hu

Szólj hozzá!

Címkék: kilátó kirándulás budakeszi budai hegység vadaspark állatbemutató

A bejegyzés trackback címe:

https://terepgyerek.blog.hu/api/trackback/id/tr622934404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása