HTML

terepgyerek

Terep-programok gyerekkel - kirándulás, természet, erdő, állatok, növények, kaland

Friss topikok

  • tarimo: @MolnarErik: Majdnem ott! A zöldből kb. fele úton elágazik jobbra a zöld négyzet, ami egy-két utcá... (2014.03.11. 22:14) Öreg tölgy tanösvény (Budai-hg.)
  • tarimo: @hamucinka: Köszi! :-) Lesz alföldi is... :-) (2013.08.30. 14:38) Hozzászólás!?
  • tarimo: Örülök, hogy tetszik! Igyekszem hamarosan új bejegyzéseket írni! (2012.11.14. 14:40) Bőszénfai szarvasfarm

Velencei-tó

2011.07.24. 23:54 tarimo

A Budapesttől alig 50 km-re elhelyezkedő Velencei-tavat mindenki ismeri, legalább hírből, de 10-ből 9 embernek kizárólag a strandolás jut róla eszébe, pedig kirándulóhelyként sem utolsó... Télen - ha elég hideg az idő - kiváló, biztonságosan kijelölt, ingyenes, korcsolyapályákat alakítanak ki a tavon a strandok üzemeltetői, ahol hétvégén még melegedő, büfé, kölcsönző is van. (Télen naponta friss jéginfók olvashatók az www.agardipopstrand.hu honlapon) Tavasszal, ősszel vagy enyhébb nyári napokon érdemes körbebiciklizni a tavat, tegnap adták át a kiépített biciklis körút utolsó szakaszát. Ha túl hosszúnak tűnik a körtúra, akkor kishajóval kiegészítve, kisebb túrákat is lehet tenni. A kishajózás pl. Agárd - Pákozd, Szúnyog-sziget között különben is kellemes program. Nyári estékre jó ötlet az alkonyati sétahajózás, ami a tó nyugati végében elhelyezkedő védett madárrezervátum határáig viszi el az utasokat. Szerencsés esetben a naplemente mellett számos vízimadarat is láthatunk.

Bővebb infó: www.velencei-to.hu (hajómenetrend is található itt)

Saját tapasztalatok: Mi az összes fent említett programot kipróbáltuk már a tónál és a tó körül. Mindegyiket már 2-3 éves gyerekkel is könnyen végig lehet csinálni. Ha végre befagy a tó, a lányunk csizmában rohangál rajta (esik-kel :-), amíg mi korizunk, majd ha elfárad beül a szánkóba, amit szintén remekül lehet húzni a tó jegén. Biciklizni is gyakran voltunk már a tó környékén, de a teljes tókört még nem vállaltuk, mert a gyerek elunja magát az ülésben, viszont a hajóval kombinált túra nekünk bejött. Az esti hajókázás, ha elég nagyot aludt délután a gyerkőc, szintén bátran ajánlható, mert élmény neki is és a 45 perc nem is túl hosszú (csak a szúnyogriasztót nem szabad otthon felejteni! :-).

 

Szólj hozzá!

Címkék: korcsolyázás velencei tó madárrezervátum hajókázás

A bejegyzés trackback címe:

https://terepgyerek.blog.hu/api/trackback/id/tr553094948

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása