HTML

terepgyerek

Terep-programok gyerekkel - kirándulás, természet, erdő, állatok, növények, kaland

Friss topikok

  • tarimo: @MolnarErik: Majdnem ott! A zöldből kb. fele úton elágazik jobbra a zöld négyzet, ami egy-két utcá... (2014.03.11. 22:14) Öreg tölgy tanösvény (Budai-hg.)
  • tarimo: @hamucinka: Köszi! :-) Lesz alföldi is... :-) (2013.08.30. 14:38) Hozzászólás!?
  • tarimo: Örülök, hogy tetszik! Igyekszem hamarosan új bejegyzéseket írni! (2012.11.14. 14:40) Bőszénfai szarvasfarm

Sörházdombi-kilátó (Soproni-hg.)

2011.06.19. 15:34 tarimo

A Soproni Parkerdő legszélén, az Alsólővérekben található a Sörház-domb. A Lővér körútról a zöld kereszt turistajelzésre kanyarodva, pár perc séta alatt érhetjük el a Sörház-domb tetején, néhány éve épített, többszintes kilátót. A legfelső szintről csodálatos a kilátás Sopron és a hegyek irányában is. A közismert Károly-kilátó is könnyen elérhető egy kisebb kirándulással, de babakocsival vagy kicsi gyerekkel már a Sörházdomb meghódítása is sikerélményt jelenthet.

Saját tapasztalatok: Egy igen hideg, szeles szilvesztert töltöttünk Sopronban a 2 és fél éves lányunkkal és egy nagyobb baráti társasággal. Egyik délutáni séta alkalmával elmerészkedtünk az erdő széléig, de nagyobb kirándulásra - az időjárás miatt - nem vállalkoztunk. A turistaútra a mi terepgyerekünk kanyarodott rá, aki akkor ugyan még nem beszélt, de ellentmondást nem tűrően menetelt, így követtük. Nem bántuk meg, így jutott el a csapat a Sörházdombi-kilátóhoz. :-)

Térkép forrása: www.map.hu

Szólj hozzá!

Címkék: kilátó kirándulás soproni hegység sörház domb

A bejegyzés trackback címe:

https://terepgyerek.blog.hu/api/trackback/id/tr972997581

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása