HTML

terepgyerek

Terep-programok gyerekkel - kirándulás, természet, erdő, állatok, növények, kaland

Friss topikok

  • tarimo: @MolnarErik: Majdnem ott! A zöldből kb. fele úton elágazik jobbra a zöld négyzet, ami egy-két utcá... (2014.03.11. 22:14) Öreg tölgy tanösvény (Budai-hg.)
  • tarimo: @hamucinka: Köszi! :-) Lesz alföldi is... :-) (2013.08.30. 14:38) Hozzászólás!?
  • tarimo: Örülök, hogy tetszik! Igyekszem hamarosan új bejegyzéseket írni! (2012.11.14. 14:40) Bőszénfai szarvasfarm

Hárshegyi körút (Budai-hg.)

2011.05.16. 14:05 tarimo

A Budai-hegységben, a Szépjuhásznétól induló zöld körtúra jelzésen 1-1,5 óra alatt kényelmesen körbesétálható útvonal. Kb. 3 km hosszú az egész út, kicsi a szintemelkedés, így babakocsival is bejárható. A séta többször keresztezi a gyermekvasút (egykori úttörővasút) pályáját, akár egy kisvasutazással is összekapcsolható a kirándulás. Más túraútvonalakkal is kombinálható a séta, pl. Kishárshegyi-kilátó, Kaán Károly-kilátó, János-hegy stb. A kirándulás elején vagy végén érdemes kipróbálni a pálos kolostor romjai mellett lévő játszóteret is.

Saját tapasztalatok: Már gyerekként is nagyon szerettem ezt az utat, de a saját lányunkkal is már többször végigjártuk babakocsival és anélkül is. Babakocsival 1 óra alatt körbe lehet érni, kisgyerekkel ez jóval lassabb... A mi lányunk 3 évesen végig tudta gyalogolni, így aki nem akarja cipelni a gyerekét, annak is ajánlható... :-) A kisvasút látványa külön izgalmat jelentett a leányzónak, bár egyszer megijedt a hangjától és erre sokáig emlékezett.

Térkép forrása: www.map.hu

 

Szólj hozzá!

Címkék: kirándulás budai hegység hárshegy

A bejegyzés trackback címe:

https://terepgyerek.blog.hu/api/trackback/id/tr222908068

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása