HTML

terepgyerek

Terep-programok gyerekkel - kirándulás, természet, erdő, állatok, növények, kaland

Friss topikok

  • tarimo: @MolnarErik: Majdnem ott! A zöldből kb. fele úton elágazik jobbra a zöld négyzet, ami egy-két utcá... (2014.03.11. 22:14) Öreg tölgy tanösvény (Budai-hg.)
  • tarimo: @hamucinka: Köszi! :-) Lesz alföldi is... :-) (2013.08.30. 14:38) Hozzászólás!?
  • tarimo: Örülök, hogy tetszik! Igyekszem hamarosan új bejegyzéseket írni! (2012.11.14. 14:40) Bőszénfai szarvasfarm

Bőszénfai szarvasfarm

2012.08.25. 23:26 tarimo

Bőszénfa Kaposvártól 15 km-re, a 67-es út mentén fekvő, zselici település. Itt található a Kaposvári Egyetem Vadgazdálkodási Tájközpontjának szarvasfarmja. A sok hektáros erdős területen hazai vadakat és honos háziállatokat is nevelnek, szaporítanak és vadásznak is. A farm előzetes bejelentkezés után látogatható, bejárható traktorral vagy lovaskocsival is. Nyáron délelőtt 10-kor és délután 2-kor - bejelentkezés nélkül - is megtekinthető a farm kisebb része. A séta keretében láthatóak vaddisznók, gímszarvasok, dámvadak és muflonok, valamint a szelídebb példányok (kézből nevelt állatok) meg is simogathatóak. A szarvassimogatás után a trófeakiállítást lehet megtekinteni.

Bővebb infó: www.szarvasfarm.ke.hu

Belépők: 500.-/fő, 400.-/gyerek (rövid túra)

DSC01266.jpg

Saját tapasztalatok: Idén nyáron (5 éves gyerekkel) látogattuk meg a szarvasfarmot, ahol a bejelentkezés nélküli, kisebb túrán vettünk részt. Lányomnak a szarvassimogatás nagyon tetszett, bár kicsit nagynak tűntek neki az állatok. Kicsit csalódott, amikor kiderült, hogy más állatokat nem lehet simogatni, én pedig szívesen hallgattam volna a túravezető hölgy meséjét, csak a résztvevő gyerekek (beleértve az én lányomat is) ezt nem sokáig bírták türelemmel. Így hamar átmentünk a trófea kiállításhoz, ahol a leányzót csak a koponyák és az agancsok súlya (fel lehetett emelni különböző méretű agancsokat) érdekelte, a többi dolog mellett elrohant... Véleményem szerint, többet lát és többet tud meg az ember, ha inkább egy előre bejelentkezős, hosszabb túrán vesz részt! A gyerekeknek is nagyobb élmény, hogy az állatsimogatás mellett traktorozhatnak vagy lovas kocsizhatnak is...

2 komment

Címkék: állatbemutató Bőszénfa szarvasfarm Zselic

A bejegyzés trackback címe:

https://terepgyerek.blog.hu/api/trackback/id/tr934731989

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

I_Isti 2012.11.13. 21:42:16

Köszönet ezért a remek blogért! Rendszeresen böngészem. Hasznosak a tippjeid és a személyes tapasztalataid. Remélem lesz még sok bejegyzéz!

tarimo 2012.11.14. 14:40:36

Örülök, hogy tetszik! Igyekszem hamarosan új bejegyzéseket írni!
süti beállítások módosítása