HTML

terepgyerek

Terep-programok gyerekkel - kirándulás, természet, erdő, állatok, növények, kaland

Friss topikok

  • tarimo: @MolnarErik: Majdnem ott! A zöldből kb. fele úton elágazik jobbra a zöld négyzet, ami egy-két utcá... (2014.03.11. 22:14) Öreg tölgy tanösvény (Budai-hg.)
  • tarimo: @hamucinka: Köszi! :-) Lesz alföldi is... :-) (2013.08.30. 14:38) Hozzászólás!?
  • tarimo: Örülök, hogy tetszik! Igyekszem hamarosan új bejegyzéseket írni! (2012.11.14. 14:40) Bőszénfai szarvasfarm

Öreg tölgy tanösvény (Budai-hg.)

2011.11.13. 22:53 tarimo

Telki és Budajenő határán, a Budai-hegység és a Zsámbéki-medence találkozásánál, pár hete nyílt meg az Öreg tölgy tanösvény. A zöld makk jelzésű, 3 km-es körtúra legkönnyebben a telki Rozmaring utca (eleinte aszfaltos, majd földút) végében kialakított, erdei pihenőből érhető el. Az út egy tölgyerdőn vezet keresztül, először egy nagyobb tisztást érint, ahonnan szép a kilátás a Zsámbéki-medencére, majd az erdőben továbbhaladva egy mélyebb vízmosást keresztez az utunk. Innen a zöld négyzet turistajelzéssel együtt haladunk a kiinduló ponthoz. Bár a táv rövid, így kisgyerekkel is teljesíthető a túra 1-2 óra alatt, de a viszonylag nagy szintkülönbség és az útviszonyok miatt babakocsival nem járható. A tanösvény állomásainál az erdei élővilágról és az erdőgazdálkodásról olvashatunk, valamint megnézhetünk egy több száz éves tölgyfát, amely a túra névadója.

Térképek forrása: www.telki.hu

telki öreg tölgy tanösvény.jpg

Saját tapasztalatok: Baráti társasággal, több óvodás gyerekkel, derítettük fel az új tanösvényt egy szép őszi napon. A gyerekek a túra első 10 perce alatt minden létező zsebüket teletömték makkal, majd a réten nagyot futkároztak, így a vízmosás után már alig bírták teljesíteni a távot... .-) A zöld makk turistajel mindannyiunk elismerését elnyerte! Az egyetlen kivetnivaló, hogy a szemeteseket kissé hiányoltuk a pihenőpadok mellől...

2 komment

Címkék: kirándulás budai hegység budajenő telki tanösvény

A bejegyzés trackback címe:

https://terepgyerek.blog.hu/api/trackback/id/tr433375490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2014.03.11. 22:01:04

Ez arra van ahol a Nagykovácsiból jövő zöld befut Telkibe?

tarimo 2014.03.11. 22:14:33

@MolnarErik: Majdnem ott! A zöldből kb. fele úton elágazik jobbra a zöld négyzet, ami egy-két utcával feljebb fut be Telkibe, mint a zöld. A zöld négyzet visz a tanösvényhez, ez már a csatolt térképen is látható! Jó kirándulást!
süti beállítások módosítása