HTML

terepgyerek

Terep-programok gyerekkel - kirándulás, természet, erdő, állatok, növények, kaland

Friss topikok

  • tarimo: @MolnarErik: Majdnem ott! A zöldből kb. fele úton elágazik jobbra a zöld négyzet, ami egy-két utcá... (2014.03.11. 22:14) Öreg tölgy tanösvény (Budai-hg.)
  • tarimo: @hamucinka: Köszi! :-) Lesz alföldi is... :-) (2013.08.30. 14:38) Hozzászólás!?
  • tarimo: Örülök, hogy tetszik! Igyekszem hamarosan új bejegyzéseket írni! (2012.11.14. 14:40) Bőszénfai szarvasfarm

Odvaskő-barlang (Bakony)

2011.10.24. 23:02 tarimo

A Magas-Bakonyban, a Bakonybélt Bakonykoppánnyal összekötő úttól nem messze, található az Odvaskő-barlang. Gerencepuszta kirándulóközponttól a zöld kereszttel jelölt erdészeti úton pár száz méter gyaloglás után érjük el a piros barlangjelzést. Az út ugyan nem hosszú, de több, mint 100 m szintemelkedést kell leküzdeni egy meredek lépcsősor segítségével. Babakocsival semmiképp, de cipelős gyerekkel is csak edzetteknek ajánlható. Önjáró gyerekkel viszont izgalmas, csak győzzük tartani a tempót! :-) A kicsi (kb. 20 m mély), könnyen bejárható nyílás az ország írott forrásokban legkorábban említett barlangja, fokozottan védett hely. Visszafelé a piros barlangjelzésen még néhány további lépcsősort leküzdve érjük el a piros jelzést (Boroszlán-tanösvény), amelyen könnyű sétával hamar visszajuthatunk a kiindulási ponthoz.

Saját tapasztalatok: Nagyobb baráti társasággal, sok kisgyerekkel vágtunk neki ennek a rövid kirándulásnak. A szintemelkedést ugyan sejtettük, de a hosszú lépcsősor mindenkit meglepett. Az ovis, kisiskolás gyerekek nagyon élvezték, hamar feljutottak és onnan szurkoltak a kisebbeket cipelő, tikkadt apukáknak. A barlang kellő izgalmat jelentett a gyerekeknek, pedig csak egy nagyobb szoba méretű üreget láthattak. A visszaút már nem jelentett nagy gondot. Esetleg érdemes a túrát fordított irányban megtenni, akkor kevesebb a meredek emelkedő és csak lefelé kell lépcsőzni.

Térkép forrása: www.map.hu

Szólj hozzá!

Címkék: bakony kirándulás barlang odvaskő barlang

A bejegyzés trackback címe:

https://terepgyerek.blog.hu/api/trackback/id/tr653327633

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása