HTML

terepgyerek

Terep-programok gyerekkel - kirándulás, természet, erdő, állatok, növények, kaland

Friss topikok

  • tarimo: @MolnarErik: Majdnem ott! A zöldből kb. fele úton elágazik jobbra a zöld négyzet, ami egy-két utcá... (2014.03.11. 22:14) Öreg tölgy tanösvény (Budai-hg.)
  • tarimo: @hamucinka: Köszi! :-) Lesz alföldi is... :-) (2013.08.30. 14:38) Hozzászólás!?
  • tarimo: Örülök, hogy tetszik! Igyekszem hamarosan új bejegyzéseket írni! (2012.11.14. 14:40) Bőszénfai szarvasfarm

Szemlőhegyi-barlang (Bp. II. ker.)

2011.05.21. 14:10 tarimo

Budapesten, a II. kerületben, a Pusztaszeri útról nyílik a Szemlőhegyi-barlang. 40 perces, óránként induló, vezetett sétával lehet bejárni a látogatók számára feltárt részeket (250 m). A különböző formájú ásványkiválások (pl borsókövek) különleges alakjukkal, gyakran növény- vagy állatformájukkal a kisebbek számára is érdekessé teszik a látottakat, hallottakat. A legtöbb gyereknek külön izgalmat jelent, hogy lejuthatnak a föld alá és megcsodálhatják az itteni világot, de akadhat olyan is, aki ettől kicsit megijed. Fontos tudni, hogy a barlangban télen-nyáron 12°C van, ezért ennek megfelelően érdemes öltözködni, viszont nagy előnye, hogy rossz időben is felkereshető. A barlang tiszta levegője miatt a légúti betegségekben szenvedőknek gyógyászati célokra is ajánlott. A barlangi séta után felkereshetjük a 2010-ben felújított fogadóépületben az interaktív kiállítást és a barlang felett kialakított játszóteres parkot is.

Belépő: 950 Ft/ felnőtt, 750 Ft/gyerek

Bővebb infok: www.szemlohegyi.hu

Saját tapasztalatok: Családostul barátokkal és a lányunk az óvodával is járt a Szemlőhegyi-barlangban. Első alkalommal kicsit félelmetesnek találta a sötét, titokzatos világot, de másodszorra, majdnem 4 évesen rendkívül izgalmas volt számára. A túravezető meséjéből rengeteg dolgot megjegyzett, a program után napokig mesélte a barlangképződés folyamatát, a borsókövek és más képződmények kialakulását, illetve nagyon büszke volt magára, hogy ő már egy tapasztalt "barlangász". :-) Azt tudom tanácsolni, ha elsőre nem is vált be a program, azért érdemes kicsit nagyobb korban is megpróbálkozni vele, hátha megtetszik neki és ráérez a kaland ízére...

Szólj hozzá!

Címkék: budapest barlang rossz idő

A bejegyzés trackback címe:

https://terepgyerek.blog.hu/api/trackback/id/tr662921424

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása